2012-2013 bahar yarıyılı itibariyle kayıtlı olan öğrencilerin dikkatine

 

YTÜ Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Senato Esaslarının "mezuniyet için yayın koşulu hakkındaki" 30.maddesi aşağıda yer almaktadır. Sözkonusu yayının, tez danışmanı ile birlikte yapılması gerekmektedir.

Önemle duyurulur.

 

Mezuniyet için yayın koşulu MADDE 30 – (1) 2012-2013 Bahar yarıyılı itibarıyla kayıt yaptırmış olan yüksek lisans öğrencilerinin danışmanı ile birlikte tez çalışmasından üretilmiş ve ulusal/uluslararası etkinliklerde en az bir kere sözlü, yazılı veya görsel olarak sunum yapmış olması veya ulusal/uluslararası hakemli YTU Lisansüstü Senato Esasları- 14 dergilerde yayınlanmış veya yayına kabul edilmiş en az bir makalesinin/bildirisinin bulunması veya ulusal/uluslararası bir projede yer alması mezuniyet için yayın koşulu olarak aranır.

(2) 2012-2013 Bahar yarıyılından önce kayıt yaptırmış olan yüksek lisans öğrencilerinden yayın koşulu aranmaz.

(3) 2012-2013 Bahar yarıyılı itibarıyla kayıt yaptırmış olan doktora/sanatta yeterlik öğrencilerinin danışmanı ile birlikte tez çalışmasından üretilmiş ve uluslararası YTU-AYDEK tarafından ilgili alanda belirlenen indeksler kapsamındaki dergide yayınlanmış veya yayına kabul edilmiş en az bir makalesinin olması mezuniyet için yayın koşulu olarak aranır.

(4) 2012–2013 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılından önce doktora/sanatta yeterlik programına kayıt yaptıran öğrencilerin, tezini enstitüye teslim aşamasında tez çalışmasından üretilmiş;

i. Yayınlanmış veya yayına kabul edilmiş ulusal ve/veya uluslar arası makalesini/makalelerini,

 ii. Ulusal ve/veya uluslar arası kongrelerde sunulmuş ve özeti basılmış bildirisini/bildirilerini,

iii. YTU Sigma Dergisi’nin ilgili yazım kurallarına göre hazırlanmış en az bir makaleyi tezi ile birlikte teslim eder.