2019-2020 Güz Yarıyılı Tezli Lisansüstü Programlara Başvuru Sonuçları

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SONUÇLARI

 

2019-2020 Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlarımıza yapılan başvuru sonuçları için tıklayınız.

 

Asıl kayıt hakkı kazanan adayların 08-10 Temmuz 2019 tarihleri arasında Sosyal Bilimler Enstitüsü Davutpaşa Kampüsü, Taşkışla Binası 2. Kat A-2008 numaralı odada 09.30-12.00 ve 13.30-16:00 saatleri arasında kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Aksi halde kesin kayıt haklarını tamamen kaybederler.

 

*Başvuru formu ile belgeleri arasında farklılık olan adayların kesin kaydı yapılmayacaktır.

 

Eğer Asil Kayıtlardan sonra boş kontenjan kalırsa; bu programlar (ve yedek kayıt hakkı kazanan adaylar) 10 Temmuz 2019 (18:00) sayfamızda ilan edilecek, 11-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında Yedek Kayıtlar alınacaktır.

 

*Ayrıntılı Akademik Takvim Enstitü web sitesinde yer almaktadır.

 

 

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

Kayıt işlemleri sırasında aşağıda belirtilen belgelerin getirilmesi gerekmektedir. (Evrakların şahsen veya noter onaylı vekalet verilen kişi tarafından teslim edilmesi gerekmektedir.) İlgili belgelerin orijinalleri görülüp, fotokopileri teslim alınacaktır.

 

T.C. UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN;

  • BAŞVURU FORMU

(Online başvuru sisteminden çıktı olarak alınacaktır.)

  • DİPLOMA ASLI VE FOTOKOPİSİ

Yüksek lisans kayıtlarında lisans diplomasının aslı; doktora kayıtlarında ise lisans ve yüksek lisans diplomasının aslı; (Diploması hazır olmayan öğrenciler Mezuniyet Belgesinin aslı ile kayıt yaptırabilirler. Mezun durumunda olmayan öğrenciler kesinlikle kayıt yaptıramazlar).

Eğer bir öğrenci; lisansüstü programa kayıt olmak için diplomasını başka bir üniversiteye teslim etmiş ise, kayıtlı oldukları kurumdan alacakları onaylı diploma fotokopisi ile kayıt yaptırmalıdırlar.

Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan öğrenciler, YÖK’ten okul tanıma yazısı veya Diploma Eşdeğerlik Belgesi getirmeleri gerekmektedir.

  • TRANSKRİPTİN (NOT BELGESİ) ASLI VE FOTOKOPİSİ

Yüksek lisansa başvuran öğrenciler lisans transkriptlerini, doktoraya başvuran öğrenciler ise lisans ve yüksek lisans transkriptlerini getirmeleri gerekmektedir.

  • ALES/GRE/GMAT BELGESİ
  • YABANCI DİL BELGESİ
  • NÜFUS CÜZDANI ASLI VE FOTOKOPİSİ

(Yabancı uyruklu öğrenciler için yabancı uyruklu numarası ve pasaport fotokopisi)

  • 2 ADET FOTOĞRAF

(fotoğrafların arkasına ad, soyadı, program adı yazılmalıdır)

 

 

 

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN

 

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin yukarıdaki evraklara ek olarak aşağıdaki evrakları da getirmeleri gerekmektedir.

 

  • TÜRKÇE YETERLİK BELGESİ

En az C1 düzeyinde Türkçe Yeterlik Belgesinin bulunması gerekmektedir.

 

  • KATKI PAYI YATIRILDIĞINDA DAİR DEKONT

 

ASKERLİK SEVK TEHİRİ YAPTIRMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER

 

Askerlik sevk tehiri, öğrencinin başvurusu ile Enstitümüzce (Müdür Sekreterliğinde) yapılmaktadır, öğrencinin başvurmaması durumunda askerlik tehirine dair herhangi bir işlem yapılmamaktadır. Sevk tehiri yaptırmak isteyen kayıtlı öğrenciler aşağıdaki belgeler ile 24 Eylül tarihinden itibaren Enstitümüze başvurabilirler.

 

1.Askerlik Durum Belgesi

 

  • Bu belgeyi almak için bağlı bulunduğunuz Askerlik Şubesinden askerlik kararı aldırmanız gerekmektedir. Karar aldırmak için gerekli bilgi ve belgelere http://www.msb.gov.tr adresinden, askere alma başlığı altında ulaşabilirsiniz. Karar alma işlemi sonunda “Askerlik Durum Belgesi” tarafınıza verilecektir.

 

2.Askerlik Sevk Tehir Dilekçesi

 

 

2019–2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA ENSTİTÜMÜZ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YENİ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

 

Lisansüstü programlarımıza kayıt hakkı kazanıp Lisans, Ön lisans (Açık Öğretim Fakülteleri dahil  kaydı olan öğrencilerimiz ilgili üniversiteden kayıt silme işlemini yapmamaları durumunda kayıt sırasında katkı paylarını ödemek zorundadırlar.

(Özel /Vakıf Üniversitelerinde öğrenim görenler hariç)

 

İkinci bir Tezli Lisansüstü kaydı olan öğrenciler kayıt hakkı kazanmaları durumunda önceki kayıtlarını sildirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde kazandıkları programa kayıt yaptıramazlar. Tezsiz Yüksek Lisans kaydı olan öğrenciler ise Lisansüstü programa kayıt hakkı kazanmaları durumunda harç borcu ödemeden kayıt yaptırabilirler.

 

Farklı bir yükseköğretimde kaydı olmayan kayıt hakkı kazanmış Lisansüstü öğrencilerimiz katkı payı ödemesi yapmayacaklardır.

 

Kayıtlı (eski kayıtlı) öğrencilerimiz ders kayıtlarında sorun yaşamamaları için aşağıda belirtilen hesap numaralarına ödeme yapmamaları gerekmektedir.

 

Aşağıda belirtilen hesap numarası ilk kayıt için geçerlidir. Bir sonraki dönemlerde bu hesap numaralarını kullanmayınız. Bir sonra dönem akademik takvimimizde belirtilen tarihlerde T.C. Ziraat Bankası ATM‘lerinden T.C. kimlik numaranız ile ödeme yapınız.

Kayıt yaptırıp kendi isteği ile kaydını sildiren /iptal ettiren öğrencilerin ücret iadesi yapılmamaktadır.

TEZLİ / DOKTORA YÜKSEK LİSANS

KATKI PAYI ÖDEME TARİHLERİ:  08  –  10 Temmuz 2019

(İkinci Bir Yükseköğretimde Kayıtlı Olan Tezli Yüksek Lisans ve Yabancı Uyruklu Öğrenciler)

                                                     

KATKI PAYI ÜCRETLERİ ve HESAP NUMARASI BİLGİLERİ:

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Katkı Payı Tutarı: 1.Dönem: 768,00.- TL 2.Dönem 768,00.-TL Yıllık: 1.536,00.-TL

İkinci Bir Yükseköğretimde Kayıtlı Olanların Katkı Payı Tutarı 1.Dönem: 129,00.- TL 2.Dönem 129,00.-TL Yıllık: 258,00.-TL                (Tezsiz YL, Tezli 2.Öğretim ve Özel /Vakıf Üniversitelerinde öğrenim görenler hariç)

HESAP NUMARASI BİLGİLERİ Ziraat Bankası Levent İstanbul Girişimci Şubesi:  TR950001002250447846845473

 

Tezli yüksek lisans programlarına kayıt yaptıracak (Tezsiz yüksek lisans programlarına kayıt yapılacak öğrenciler, Tezli 2.öğretim Özel /Vakıf Üniversitelerinde öğrenim gören öğrenciler hariç) ikinci bir yükseköğretimde kayıtlı öğrencilerimizinödemelerini Ziraat Bankası ATM’lerinde Hesaba Havale olarak yapmaları gerekmektedir. Kayıtta sorun yaşamamanız için EFT yapmayınız. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz ödemelerini Ziraat Bankası Şubelerinden yapabilirler.