2020-2021 Güz Yarıyılı Tezsiz Yüksek Lisans Başvuru Sonuçları ve Kayıtlar

2020-2021 güz yarıyılı tezsiz yüksek lisans başvuru sonuçları için tıklayınız. Kabuller AGNO sıralamasına göre yapılmıştır.

2020-2021 güz yarıyılı tüm lisansüstü programlara kayıtlar lisansustu.yildiz.edu.tr adresinden ÇEVRİMİÇİ yapılacaktır.

Online başvuru kayıt sistemi için tıklayınız.

Başvuru Takvimi

Tezsiz Lisansüstü Programlar için Başvuru ve Kayıt Takvimi
Ağustos 1 Cumartesi e-Başvuru Başlangıç Tarihi
Eylül 19 Cumartesi e-Başvuru Bitiş Tarihi
21 Pazartesi Sonuçların İlanı (12:00)
22 Salı Asil Adaylar için Kesin Kayıt Başlangıç Tarihi
25 Cuma Asil Adaylar için Kesin Kayıt Bitiş Tarihi (Bitiş Saati:16.00)
25 Cuma Yedek Kayıtların İlanı (Saat:18.00)
28 Pazartesi Yedek Adaylar için Kesin Kayıt Bağlanıç Tarihi
30 Çarşamba Yedek Adaylar için Kesin Kayıt Bitiş Tarihi (Bitiş Saati:16.00)

- Başvuru Koşulları ve Kontenjan Bilgileri için tıklayınız.

KAYIT AŞAMALARI

Kayıt takvimindeki tarihler arasında, online sisteme (lisansustu.yildiz.edu.tr) giriş yapılarak aşağıda belirtilen belgelerin sisteme yüklenmesi ve öğrenim ücretinin aşağıda belirtilen şekilde ödenmesi gerekmektedir. Dikkat edilecek hususlar aşağıda sıralanmıştır:

• Çevrimiçi kayıtlar ilan edilen tarihler arasında lisansustu.yildiz.edu.tr adresinden yapılacaktır.
  • lisansustu.yildiz.edu.tr adresine yüklenecek dosyalar PDF formatında olmalıdır.
  • Öğrenim ücreti ödenmediği takdirde kayıt yapılamayacaktır.

1. Aşama: Belge Yükleme

Belgelerinizi yüklemek için Online Başvuru sisteminden Başvuru --> Detay İşareti --> Kayıt için Gerekli Belgeler işlemleri yapılır. İlgili sürecin gösterildiği şekil için tıklayınız.

Tezsiz Yüksek Lisans T.C. Uyruklu Öğrenci için Sisteme Yüklenecek Belgeler

• E-devlet Mezuniyet Belgesi (Karekod-QR veya doğrulanabilir link, kod içermelidir)
  • Lisans Diploması (Orijinal diplomanın taranmış PDF versiyonu)
  • Lisans Transkripti (Orijinal PDF transkript ya da basılı transkriptin taranmış PDF versiyonu)
  • Nüfus Cüzdanı (Arkalı önlü tek sayfada PDF dosyası)

Diploması hazır olmayan adayların linkte yer alan taahhütü doldurup, taratıp kayıt sistemine PDF olarak yüklemeleri gerekmektedir. Geçici mezuniyet belgesi kabul edilmemektedir. Bu şekildeki adayların 27 Kasım 2020 tarihine kadar diploma ve diploma fotokopilerini enstitümüze getirmeleri gerekmektedir. Aksi durumda kayıtları silinecektir.

Lisans / Lisansüstü Öğrenimini Yurtdışında Tamamlamış T.C. Uyruklu Öğrencilerden İstenen Denklik Belgesi Hk.

Öğrenimini yurtdışında tamamlayan T.C. uyruklu öğrencilerin YÖK’ten aldıkları denklik belgelerini sistem üzerinde yer alan “Denklik Belgesi” alanına yüklemeleri, çevrimiçi doğrulamanın mümkün olmadığı durumda Enstitüye gelerek belgelerini onaylatmaları gerekmektedir. Denklik belgesi olmayan öğrencilerin kayıtları alınamamaktadır. Taahhüt imkanı da bulunmamaktadır.

Tezsiz Yüksek Lisans Uluslararası Öğrenci için Sisteme Yüklenecek Belgeler

• Lisans Diploması (Orijinal diplomanın taranmış PDF versiyonu)
  • T.C. İkamet İzni ve pasaport
  • Türkçe Yeterlik Belgesi (TÖMER BELGESİ)

Türkçe Programlar için en az C1

İngilizce Programlar için en az B1

TÖMER vb. belgelerin doğrulamasının yapılamamasından dolayı çevrimiçi kayıt yapılamayacak olup asil adaylar için kesin kayıt bitiş tarihinden (25 Eylül 2020) önce belgelerinin asıllarını Enstitümüze getirmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde kayıtları yapılamayacaktır.

Uluslararası Öğrenci adaylarımızın E-Devlet mezuniyet belgesi yoksa diploma ve diğer evraklarını doğrulamak için Enstitümüze getirmeleri gerekmektedir.

Lisans / Lisansüstü Öğrenimini Yurtdışında Tamamlamış Yabancı Uyruklu Öğrencilerden İstenen Tanıma Belgesi Hk.

Öğrenimini yurtdışındaki üniversitelerde tamamlayan yabancı uyruklu öğrencilerin aşağıdaki taahhüt formunu doldurarak sistem üzerinde yer alan “Tanınırlık Belgesi” alanına yüklemeleri gerekmektedir.

Tanıma Belgesi Dilekçesi

2. Aşama: Öğrenim Ücreti Ödeme

2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Sosyal Bilimler Enstitüsü Tezsiz Yüksek Lisans Ücretleri kontenjan tablosunda yer almaktadır.

Tezsiz yüksek lisans ücret ödemeleri kayıt tarihleri içinde aşağıdaki seçeneklerden biri ile gerçekleştirilebilir.

1-) Kredi Kartı; Online başvuru sisteminde yer alan "online ödeme işlemi" menüsü üzerinden elektronik olarak kredi kartı ile ödeme yapılabilir. Kredi kartı ile ödeme yalnızca online başvuru sistemi üzerinden alınmaktadır.

2-) Havale; Yalnızca Ziraat Bankası üzerinden havale ile aşağıdaki hesap bilgilerine havale yapılabilir. Havale işleminden sonra dekont numarasının online ödeme kısmından girilmesi gerekmektedir.

Hesap Numarası: 2250 44784684-5470

IBAN: TR790001002250447846845470 Ziraat Bankası İstanbul Levent Girişimci Şubesi.

Not: EFT yapmayınız. EFT yapıldığında yaşanacak sorunlardan Üniversitemiz sorumlu olmayacaktır.

3. Kayıt Görevlisinin Çevrimiçi Belge Kontrolü

Belge yükleme ve ücret ödeme aşamalarından sonra enstitü görevlileri yüklenen belgeleri kontrol edecektir.

Belgelerde eksiklik varsa Online Başvuru Sistemi üzerinden öğrenciye mail atılacaktır.

Öğrencilerimizin kayıt tarihleri süresince kayıtlı e-posta adreslerini kontrol etmeleri ve varsa belirtilen eksiklikleri tamamlamaları gerekmektedir.

Belgelerde eksiklik yoksa enstitü kayıt görevlileri öğrencinin kaydını gerçekleştirecektir.

Kayıt ile birlikte sistem üzerinden öğrenciye bilgilendirme mesajı gönderilecektir.

Öğrencilik kaydından sonra ders kayıt haftasından yapılması gereken ders kayıtları ile ilgili enstitümüz internet sayfasında duyuru yapılacaktır.

Askerlik İşlemleri Hakkında

Kayıt sonrası askerlik sevk tehiri yapacak olan öğrencilerimizin aşağıda yer alan belgeleri ssaatci@yildiz.edu.tr adresine e-posta ile göndermeleri gerekmektedir.

- E-devletten alınacak "Askerlik Durum Belgesi"

- FR-0312-Lisansüstü Sevk Tehir Formu.doc  (Doldurulmalı, imzalanmalı ve taranarak PDF versiyonunda gönderilmeli)