2021-2022 Güz Yarıyılı Ders Kayıtları - (Ekle/Sil) Hakkında

Ders kayıtları (ekle/sil) süreci 27 Eylül 2021 Pazartesi itibari ile başlamış olup 08 Ekim 2021 (Saat 16:00) tarihine kadar devam etmektedir.

Dersler 04 Ekim 2021 tarihinde başlayacaktır. 

Akademik takvim için tıklayınız.

Öğrenim ücretleri ile ilgili bilgilendirme için tıklayınız (TEZSİZ PROGRAM ÖDEMELERİ DAHİL). Harç ödemeleri ile ilgili bilgilendirme için harcbirimi@yildiz.edu.tr adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Ders kayıtları ile ilgili genel hatırlatmalar, kılavuzlar ve dikkat edilmesi gereken hususlar için tıklayınız. LÜTFEN İLGİLİ SAYFADA BELİRTİLEN HUSUSLARI OKUMADAN DERS KAYIT İŞLEMLERİNE BAŞLAMAYINIZ. 

 

İlgili sayfada belirtilenler doğrultusunda kayıt olunan programın bağlı olduğu bölüm (ana bilim/sanat dalı) sayfasında ilan edilen haftalık ders programı dahilinde derslerinizi seçebilirsiniz. Derslerin içeriği, işleniş saatleri hakkında programın bağlı olduğu bölüm (ana bilim/sanat dalı) sayfasından bilgi alabilirsiniz. 

Ayrıca tüm öğrencilerimizin yürülüktekteki YTÜ Lisansüstü Senato Esaslarını okumaları ve tabi oldukları yükümlülükleri takip etmeleri gerekmektedir. Yürürlükteki Yıldız Teknik Üniversitesi Lisansüstü Senato Esasları" na ulaşmak için tıklayınız. 

Belirtilen hususlara riayet edilmediği takdirde öğrencilerimizin yaşayacağı olumsuz durumlardan enstitümüz sorumlu olmayacaktır.

 

 

Özellikle Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Tez aşamasına geçmiş olan her bir öğrenci öğrenci mezun olana kadar danışmanı tarafından açılan

  • Yüksek lisans için "Yüksek Lisans Tezi" ve "Uzmanlık Alan Dersi"
  • Doktora için "Doktora Tezi" ve "Uzmanlık Alan Dersi"

derslerini seçmek zorundadır. Tez aşamasında olup bu dersleri seçmeyen öğrenciler ilgili dönemde tez teslimi ve savunma, yeterlik, tez öneri, tez izleme, askerlik tecili gibi öğrencilik süreçlerinden yararlanamayacaktır. 

 

Azami süresini aşmış olup harç ücreti ödeme takvimi içerisinde harç borcunu ödememiş olan öğrencilerimiz öğrencilik haklarından yararlanamayacaktır (Örneğin; Tez izleme ara raporu veremez, öğrenci belgesi alamaz, izinli sayılma mazereti olsa bile izinli sayılamaz, askerlik tecili yapılamaz vb.). Harç ödeme takvimi dışında harç ücreti ödemesi yapılamaz.

Öğrenim ücretleri ile ilgili bilgilendirme için tıklayınız (TEZSİZ PROGRAM ÖDEMELERİ DAHİL). Harç ödemeleri ile ilgili bilgilendirme için harcbirimi@yildiz.edu.tr adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

 

GSIS ŞİFRELERİ HAKKINDA

Kayıt gerçekleştikten sonra Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından ders seçimi yapabilecekleri şifreleri kayıtlı e-posta adreslerine en geç 26 Eylül 2021 Pazartesi gününe kadar gönderilecektir. E-posta kontrolleri için gereksiz (spam) klasörünü kontrol etmeyi unutmayınız. 26 Eylül 2021 Pazartesi günü GSIS şifreleri kendilerine ulaşmayan adayların gsissifre@yildiz.edu.tr adresi ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.