27 EYLÜL YDS SINAV SONUCUNUN İBRAZ EDİLME GEREKLİLİĞİ HAKKINDA

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı 75850160-104.01.03.01-E.54438 sayılı yazısında; Enstitümüz tezli lisansüstü programlarına kaydolan öğrencilerimizin, ÖSYM’nin 27 Eylül 2020 tarihli YDS sınav sonucunu açıklamasından itibaren 5 gün içinde mesai bitimine kadar Enstitümüze ibraz etmeleri, bu belgeyi belirtilen tarihe kadar ibraz etmeyenlerin Enstitümüz kayıt şartlarını sağlayamadığından kayıt işlemlerinin iptal edilmesi gerektiğini belirtilmektedir.

Bu sebeple 2020-2021 Güz yarıyılı tezli lisansüstü programlarımıza 27 Eylül tarihinde gerçekleşen YDS sınavına gireceğini taahhüt ederek başvuru yapan ve kayıtları gerçekleştirilen öğrencilerimizin 27.10.2020 Salı saat 17:00’ye kadar lisansustu.yildiz.edu.tr/sbe adresine kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaparak, sırasıyla “Talep işlemleri / talep yap / yeni talep yap” kısmından talep tipi olarak “YDS Sınav Sonucu Belgesi Yükleme” seçerek YDS sonuç belgelerini yüklemeleri gerekmektedir.

Dil şartı olarak “27 Eylül YDS ve Yıldız Sertifikası Online Sınavının İkisine de Girecek Olanlar” taahhüt kısmını seçerek kaydolan öğrencilerimizin aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

• Yıldız Sertifikası Online Sınavı ile Türkçe tezli yüksek lisans programlarımıza kayıt yaptıran öğrencilerimizin (ilgili programın minimum puan kriterini sağlamaları şartı ile) ayrıca YDS belgelerini sisteme yüklemelerine gerek bulunmamaktadır.

• İngilizce tezli yüksek lisans ve doktora programlarımız için Yıldız Sertifikası Online Sınavı kabul edilmediğinden, YDS sınav sonuç belgesinin sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

NOT: Sisteme yüklenecek olan YDS sınav puanının, 2020-2021 Güz yarıyılı kontenjan tablosunda yer alan taban puan şartını sağlaması gerekmektedir. İlgili puan şartları için tıklayınız.